Technieken

Bresseleers-Pere

Een oude waarde in eer hersteld.

Een gevoel van waarde

Fixeren en kalkverf op gepleisterde wanden en houten balken

Verouderen van houten beplanking,

kalkverf op metselwerk,

patineren van ramen in tropisch hardhout

Het schilderen blijft een essentieel onderdeel van de aankleding van een ruimte of villa. Kleurstellling, textuur, strakheid, aflijning, al deze elementen bepalen het gevoel en de sfeer. Ademt het rust of gaan we voor tijdloos, zoeken we contrast of levendige toetsen?

Met wat amateuristisch gerol komt u er niet.

 

Het grootste deel van ons werk bestaat uit de voorbereiding: bijwerken, plaatselijk of geheel plamuren, schuren, uittrekken van plafonds, controleren, sculpteren of plaatsen van molures, oude verf verwijderen, vocht en vuil isoleren, fixeren van poederend pleister enz. Pas wanneer de ondergrond perfect is kan het schilderen starten.

 

We ondersteunen in kleurkeuze en tinten voor veroudering van hout. We plaatsen stalen direct op wanden en meubels en passen aan in functie van de lichtinval en gebruik.

We verzorgen alle details en leveren netjes op.

 

Onze doelstelling is een onberispelijk resultaat met de juiste sfeer en waarde.

De perfecte gevel

Kwaliteit : na 15 jaar is deze beschermde gevel nog steeds in topconditie.

Kaleiwerk. Uitgepuurd.

Omdat minder meer kan zijn.

Buitenschilderwerk met enige kwaliteit vereist ervaring en compromisloze voorbereiding. Door onze lange voorgeschiedenis hebben wij zelf vastgesteld hoe de zaken aangepakt moeten worden. Niet alleen het mooie resultaat telt maar vooral de levensduur. Het schilderwerk van gevel of buitenhoutwerk schilderen is niet goedkoop en moet lang meegaan. Wat heeft u aan een laag verf die na twee jaar begint te schilferen of te vergelen? Van alle schilderwerk geldt hier het meest: goedkoop is duurkoop.

 

Wij zien "schilders" een voordeur lakken in de regen of erger nog in volle zon, we zien hele gevels van herenhuizen in de witte latex gewoon over alles heen gerold, we zien stellingen maaaaanden blijven staan zonder voortgang, we zien hele buitenwerken waarbij de uitvoerders niet eens schuurpapier bij zich hebben, we zien goedkope vernis voor binnen op de buitenramen, we zien zand in behangsellijm als "echte kalei" , we zien... enfin u begrijpt het al.

 

U zult dus ongetwijfeld "betere" offertes krijgen dan de onze, maar als het op vakmanschap en levensduur aankomt ....

Ambachtelijke technieken in modern schilderwerk

Bresseleers-Pere staat voor de keuze van de beste materialen en technieken om de sfeer en uitstraling te bekomen die u wenst.

Kalkverven blijven een klasse apart. Er zit iets rustgevends en tegelijk stijlvol in de doordacht-slordige look van een vakkundig gekalkte muur.

Er zijn meerdere manieren om te kalken: vertikaal, in vlakken, kruislings en dan in meerder kleurtonen over elkaar. Onze favoriet blijft de met twee vakschilders tegelijk gekalkte vertikale licht gestreepte techniek. Dit geeft "hoogte", een licht relief en vooral een onnavolgbare rustige chique.

Wij werken met kalkverven van Arte-Constructo. (u verlaat deze site)

 

Alhoewel de beste kalkverven een uitzonderlijke uitstraling geven is het onderhoud vaak een reden om toch voor een top acrylaatverf te kiezen. In het hotel "Patershof" te Mechelen is door kleur en sfeer een effect bereikt dat dicht bij kalkverf aanleunt maar toch de het reiningen toelaat zoals dat in een hotel vereist is.

 

 

 

TADELAKT

Het orininele Tadelakt is een vrij dikke kalkbezetting die in 3 stappen wordt aangebracht om barstvorming bij drogen te vermijden. De laatste, dunne laag wordt met een mes of een steen gepolijst.

Tadelakt is een waterdichte afwerking. De look is natuurlijk, steenachtig en wij werken af met een was voor een zacht gevoel. Naast Tadelakt plaatsen we ook moderne systemen als MortexTM of onze eigen formulering die in dunne lagen op harde ondergrond bvb. cementering maar zelfs MDF geplaatst kan worden.

 

 

PARKET, TRAP & LAMBRISERING

We renoveren oud houtwerk, kleuren, beitsen en hebben een keuze aan artisanale afwerkwijzen. We kunnen zeer mooi traditioneel boenen (aanbevolen door Monumenenzorg Vlaanderen), al dan niet met een schellack sealer. We werken af met hardwax of met een mooie matte vernis. We verouderen, verjongen, bleken of vergijzen allemaal in functie van de stijl en sfeer in uw project.

 

 

Genoeg gepraat: neem contact op

 

 

 

Copyright Intertech 2012 © All Rights Reserved